A Grand Theft Auto sorozat legújabb folytatása a korábban beharangozott idén tavaszi időpontnál csak jóval később: 2013 őszén jelenhet majd csak meg. Ezt a játékot fejlesztő Rockstar jelentette be csütörtökön, egy blogposztban közölve, hogy a GTA V hivatalosan szeptember 17-étől válik majd megvásárolhatóvá a boltokban.

A kiadó a posztban elismerte, hogy az időpont többhónapos csúszást jelent a korábbi tájékoztatásokhoz képest, de szerinte a várakozás "meg fogja érni". Ez alatt nyilván azt kell érteni, hogy jelenleg még bugoktól hemzseg a minden korábbinál komplexebb és nagyobb térben játszódó játék - annyira, hogy jelenleg gondolni sem lehet annak kiadására.

A GTA V kiadását egyébként a Rockstar jelenleg csak Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra erősítette meg hivatalosan. Ugyanakkor a napokban újabb bizonyítékok merültek fel amik arra utalnak, hogy a játék azért PC-re is elkészül majd - bár a friss fejlemények tükrében könnyen meglehet, hogy ezen változat megjelenése akár 2014-re is át fog csúszni.