A Twitter ma fogja hivatalosan is elindítani ill. elérhetővé tenni a felhasználók számára új zeneszolgáltatását - jelentette be a mikroblogging oldal egyik képviselője egy amerikai reggeli műsorban és hivatalos blogjában. A webes és mobilos alkalmazás formájában is elérhető Twitter Music a hagyományos zenelejátszó alkalmazások képességeit annyival bővíti majd, hogy a felhasználó twitteres kapcsolati hálóját is fel tudja majd használni az illető számára vélhetően leginkább tetsző dalok kiválogatására ill. ajánlására.

Mint arról a PC Fórum már egy hete beszámolt, az alkalmazás mögé a Twitter - legalábbis egyelőre - nem fog saját zeneletöltő szolgáltatást indítani, hanem más szolgáltatóktól: többek között az iTunes-ról, a Spotify-ról illetve a Rdio-ról tudja majd kérésre lehúzni a számokat és azok előnézeteit, amiket viszont már önállóan tud majd rendezni és visszajátszani.

A Twitter Music webes felületét bárki használhatja majd, mobilon azonban egyelőre csak iPhone-, iPod- és iPad-tulajdonosak élvezhetik majd a szolgáltatás nyújtotta előnyöket. Az Androidon futó változat kiadása ugyan több mint valószínűnek tűnik, de induláskor ez még biztosan nem lesz elérhető.

Frissítés: a szolgáltatás weboldala elindult, és az alkalmazás is elérhetővé vált az Apple Store-ban.