Egy dél-koreai érdekvédelmi tömörülés csoportos pert indított a Microsoft ellen, mert az szerintük nem megfelelően tesztelve szoftvereit, és ilyen módon jelentős károk okozását tette lehetővé számos károsult számítógépes rendszereiben. A People's Solidarity for Participatory Democracy (PSPD) nevű szervezet mintegy 1.500 felhasználó és 70 Internet-kávézó nevében nyújtott be keresetet egy dél-koreai bíróságra a világ legnagyobb szoftvergyártójával szemben.

A per egyértelmű következménye a január végén kitört, és elsősorban az ázsiai országban hatalmas károkat okozó SQL Slammer járványnak. A Microsoft SQL Server adatbáziskezelőjének egy hibáját kihasználva támadó és terjedő kártevő Dél-Koreában több Internet-szolgáltató rendszerét is ideiglenesen megbénította, és több bank pénzkiadó hálózatát működésképtelenné tette. Egy tartományban még magát a segélyhívó rendszert is használhatatlanná tette a féreg által generált hatalmas hálózati forgalom.

A PSPD keresetét az ún. Product Liability Act-ra (Termékfelelősségi Törvény) alapozzák, amely lehetővé teszi az ázsiai ország polgárai számára, hogy a gyártók hibájának következtében keletkező káraikért cserébe térítést követeljenek.

A per precedens értékű lehet a törvény alkalmazásával kapcsolatosan, mert az idáig még egyetlen esetben sem került szoftverekkel kapcsolatosan alkalmazásra. Ráadásul a tipikus szoftver-licenszszerződések - köztük a Microsoft termékeké is - kikötik, hogy a felhasználó mondjon le minden jövőbeli kártérítési követelés lehetőségéről.