A Firefox októberben megjelenő 25-ös verziója egy az eddigiektől alapvetően eltérő, teljesen újragondolt felülettel érkezhet majd meg, ha sikerül az ütemtervet tartani. A Mozilla böngészője ugyanis végre megkaphatja a cég által még 2012 elején beharangozott, Australis kódnevű új felületet és designt, amelynek köszönhetően immár a Firefox is szinte megszólalásig fog hasonlítani a Google Chrome-ra és az Internet Explorer új kiadásaira is.

Az új design alapvetően alakítja át a Firefox ablakának kinézetét, amelyből bevezetésével eltűnik a böngészőre nagyon jellemző, a menü előhívására használható, jelenleg a bal felső sarokban található gomb. E helyett az Internet Explorer-ben és a Chrome-ban is megszokott helyre, a címsorral ill. a keresősávval egy sorban, jobb oldalra kerül be majd egy a menü előhívására használható kis ikon. A kedvencek ill. könyvjelzők külön sávról szintén ide kerülnek majd át egy menübe, és a letöltések is egy itt esetileg megjelenő gomb mögé rejtőznek majd el - ezáltal az eddigieknél jóval több helyet hagyva a weboldalnak és tartalmának az ablakon belül.

Ezen kívül az új felületben a böngészőfülek megjelenése is átalakul majd, amik kerekebb, a Chrome-éhoz hasonlatos körvonalat kapnak majd, de a nagyjából változatlanul megmaradó elemek esetében is finomabb igazítások figyelhetők meg a méretek ill. a közölés vonatkozásában.

Szintén tervbe van véve, hogy a Firefox véglegesen szakít a kiegészítő-eszköztárakkal, és megtiltja azok létrehozását a bővítmények számára, amik - ha igénylik - csak egy-egy kisebb gombot kaphatnak majd az ablakban, hogy amögé rejtsék el funkcióikat és műveleteiket. Ebben a kérdésben ugyanakkor egyelőre nem született még végleges döntés, így elképzelhető, hogy ez a szigorítás végül nem kerül bevezetésre.

A Firefox 25-ben bemutatni tervezett új design jelenleg a kifejezetten a felhasználói felülettel kapcsolatos kísérletezésre létrehozott UX Nightly csatornáról tölthető le. A böngésző végleges változata a tervek szerint októberben jelenik majd meg, ameddig azonban jelentős változások is elképzelhetőek a koncepcióban.