A Mozilla tegnap hivatalos blogjában jelentette be, hogy - történetének közel egy évtizede alatt immár negyedszer - ismét változtat legismertebb szoftvere, a Firefox logóján. Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a cég teljesen lecserélné a böngésző jól ismert grafikáját, mindössze csak apróbb változtatásokat eszközöl azon, a kor szellemének megfelelően.

A változások lényegét röviden és velősen úgy lehetne összefoglalni, hogy "metrósodik" a Firefox logója, azaz felépítése egyszerűbbé, körvonalai élesebbé, felületei simábbá, színei pedig élénkebbé válnak az átalakításoknak köszönhetően. A módosításokat legtöbben csak akkor fogják észrevenni, ha együtt látják majd az új és a régi logókat - tehát a változások a böngészőt szimbolizáló grafika felismerhetőségét alapvetően nem változtatják meg vagy rontják le.

A Firefox új logójaA Firefox új logója

Az átalakítások kellemes mellékhatása, hogy az új logó végre egyszerűbben és kisebb méretben is tárolható ill. vektorformátumokra is hatékonyan átalakítható - bár vélhetően ez volt a legutolsó szempont az átalakítások mögött.

A böngésző logóinak története, 2004-tól napjainkigA böngésző logóinak története, 2004-tól napjainkig

Mindenesetre akit érdekelnek a részletek, azok az átalakítást végző designer blogjában olvashatnak bővebb részleteket a folyamatotról és a változásokról.