A Forbes üzleti magazin a hét elején ismét nyilvánosságra hozta a világ leggazdagabb embereit rangsoroló listáját, amelynek élén ezúttal - nem meglepő módon - ismét Bill Gates, a Microsoft alapítója és egykori vezetője végzett.

Gates a címet ezzel sorbán immár a huszadik alkalommal tudhatja magáénak - amihez ezúttal ráadásul ismét "a világ leggazdagabbja" titulust is hozzácsaphatja, miután sikerült visszahódítania és megvédenie első helyét Carlos Slim-től, a mexikói telekommunikációs mágnástól, aki korábban ezen a listán a második helyre utasította őt. Gates elsőségét mindkét listán jelenleg 72 milliárd dollárosra becsült vagyonával szerezte meg, ami 5 milliárddal több, mint amely összeg felett még tavasszal rendelkezett a Microsoft alapítója.

Bill GatesBill Gates

Hasonló összeggel növelte vagyonát a lista második helyezettje, Warren Buffet is, aki elsősorban ingatlanpiaci tranzakcióiról ismert, és akinek vagyonát ezúttal 58.5 milliárd dollárra taksálta a magazin. A lista harmadik helyére Larry Ellison, az Oracle alapítója futott be, aki azonban már csak alig 41 milliárd dollár felett rendelkezik. Ő amúgy az egyetlen a dobogósok közül aki pénzt vesztett az elmúlt fél év alatt: márciusban ugyanis még 43 milliárdra becsülték vagyonát a Forbes szerkesztői.

Larry EllisonLarry Ellison

A további helyezettek közül az informatikai vonatkozás miatt Jeff Bezos-t, az Amazon alapítóját érdemes kiemelni, aki 12. lett 27.2 milliárd dollárral, míg a Google alapítói, Larry Page és Sergey Brin a 13. és 14. helyen végeztek idén 24-25 milliárd dollár körüli értékkel.

Mark ZuckerbergMark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója jelenleg a 20. helyet foglalja el a rangsorban 19 milliárdra taksált vagyonával, de őt közvetlenül követi Steve Ballmer, a Microsoft hamarosan távozó vezetője a 20. helyen 18 milliárd dollárral.