[Dell] A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bejelentette a legendás, nagy teljesítményű Alienware Area-51 asztali játékgép visszatérését, amely a legújabb Intel, NVIDIA és AMD technológiára építve bármilyen felbontásban kiváló képsebességet nyújt. Az Alienware legutóbbi asztali játékrendszere, az Area-51, Ultra HD-t meghaladó felbontással rendelkezik és többmonitoros rendszerekre is csatlakoztatható. Mindemellett a világ legigényesebb játékosainak elvárásait is kielégíti.

Az Area-51 a számítógépes játékvilág eddigi legjobbjainak állít emléket, amelynek első darabja a csaknem két évtizeddel ezelőtt megjelent Alienware volt. A játékszeretet inspirálta eredeti Alienware Area-51, a nagyteljesítményű játékrendszerek területén egy korszak kezdetét jelentette. A lehető legnagyobb teljesítmény elérését célzó Area-51 a legfejlettebb technológiákat nyújtotta a legigényesebb játékosok számára. A tökéletes játékélményről gondoskodik az Alienware legújabb, nagy teljesítményű játékrendszere is, amelynek forradalmian új kialakítású gépháza a legújabb és legerősebb hardvereket takarja.

Alienware Area-51 (2014)Alienware Area-51 (2014)

Az Area-51 lenyűgöző modelljének új design-ja a "Triad" "fedőnevet" kapta. Az Alienware egyedülálló, háromszög alakú gépházat tervezett, amely egy maximális teljesítmény elérését segítő innovatív hőszabályozó rendszert fed. Emellett egyszerű hozzáférést biztosít a gép belsejéhez, illetve az előlapi és hátlapi csatlakozókhoz. Az Area-51 korszakalkotóan új kialakítása követi az Alienware EPIC formanyelvét, és a lehető legnagyobb hatékonyság biztosítására törekszik. Az új váz a nagyteljesítményű alkatrészek hűtése érdekében a friss, hűvös levegőt az előlapi részen szívja be, a felmelegedett levegőt pedig a hátsó részen, átlós irányban áramoltatja ki a házból. Emellett a gépház kialakításánál fontos szempont volt a kényelem, így az előlapi I/O panel ülő pozícióból is tisztán látható, a hátsó I/O panel pedig a gépház egyszerű megdöntésével elérhető.

Az Area-51 a legújabb hat- és nyolcmagos Intel Haswell-E processzorai akár 16 szálas feldolgozás tesznek lehetővé és akár 32 GB 2133 DDR4 memória használatát is támogatják. Mindegyik számítógép gyárilag túlhajtott, folyadékhűtéses processzorral rendelkezik a maximális teljesítmény folyamatos biztosítása érdekében. Az Area-51 akár három – az AMD és az NVIDIA legújabb kínálatából származó – grafikus kártya használatát is támogatja. A játékosok az Area-51 grafikus erejének köszönhetően az Ultra HD felbontást is túlszárnyalhatják, hogy a játékosok versenyelőnyt szerezhessenek és uralhassák a mezőnyt.

Az Alienware Area-51 világszerte 2014 végén lesz elérhető.