Bár az Apple egykori alapítója és vezére, Steve Jobs már évek óta halott, a személye körül kiépült kultusz minden korábbinál erősebben virágzik. Jól példázza ezt az is, hogy a napokban egy kisebb autó árát adták néhány papírfecniért, pusztán azért, mert azokon az almás vezér neve díszelgett.

A szóban forgó három papír Steve Jobs egykori névjegykártyáit képezték, amiket az az Apple, a NeXT és a Pixar vezetőjeként nyilvánvalóan számolatlanul osztogatott üzletfelei részére. Az árverési kiírás szerint valamikor 1984 és 1990 közöttről származó három tárgyra összesen 47 licit érkezett, amik közül végül értelemszerűen a legmagasabb összeget: a 10.050 dollárt (kb. 2.8 millió forintot) kínáló személy nyerte meg az aukciót.

Ezért a három darab papírért egy autó árát adták a napokbanEzért a három darab papírért egy autó árát adták a napokban

Némi furcsa csavart visz a történetbe, hogy a nyertes személy egy olyan ausztrál startup vezetője volt, ami egy a névjegykártyák kiváltását célzó alkalmazást fejleszt. Az illető ráadásul azt nyilatkozta, hogy Jobs névjegykártyáit bekeretezve tervezi kifüggeszteni irodájukban azért, hogy azzal inspirálja munkatársait - akik, mint mondtuk, éppen a fizikai valójukban is megfogható névjegykártyák végleges kiirtásán dolgoznak.

Aki egyébként kíváncsi néhány másik híres informatikai legenda - köztük Bill Gates, Steve Wozniak, Larry Page és Mark Zuckerberg - régi névjegykártyájára is, az egy korábbi összeállításunkban megcsodálhatja azokat.