Az elmúlt héten két népszerű böngésző készítői is újabb változattal rukkoltak ki a szörfölést lehetővé tevő alkalmazásaikból. A Mozilla és az Opera új változatai nem hoznak eget rengető újdonságokat, de sok apró javítást és fejlesztést tartalmaznak.

Az Opera böngészője új változatát - szokás szerint - a még gyorsabb navigálás ígéretével reklámozza, de képessé tette azt a jobbról balra írást alkalmazó nyelveken készült weblapok megjelenítésére is. Ezen kívül a béta változatú Opera 7.2 végre tartalmazza az ugyan már 6.x-es sorozatban bemutatott, de eddig a 7-es változatokból hiányzó kioszk-módot is, aminek segítségével terminálok biztonságos üzemeltetése is egyszerűen megoldható vele.

Más téren jeleskedik az új - szintén béta állapotú - Mozilla változat, amely elsősorban a helyesírás területén erősít, és könnyíti meg a nyelvtani szabályoknak megfelelő levelek és weblapok szerkesztését - sajnos egyelőre csak angol nyelven. Ezen kívül végre lehetővé válik a levelekkel együtt a csatolt állományok listájának kinyomtatása, és tetszőleges fejléc-sorok fűzhetők az elküldendő levelekhez is.

A Windows mellett Linux, FreeBSD és Solaris platformokon is futó Opera 7.2 beta a gyártó cég honlapjáról tölthető le, míg a Mozilla 1.5 beta és Windows, Linux és MacOS platformokra szánt binárisai és forráskódja a Mozilla.org oldalairól szerezhető be.