[C3] Hangsebességmérő palacsintasütő? Meteorológiai portál? Sötétben tapogatózó mobil játék? Pókerező robot? Erősokszorozó robotkar? Közösségépítő portálok? Méhek rajzását előrejelző kutatás? Legoból készült 3D nyomtató? Mik ezek, mi a közös bennük és miért érdekesek?

A felsorolt munkák egy számítógépes verseny nyertes alkotásai, de a listát végigolvasva, talán eszünkbe sem jutna, hogy ezeket az alkotásokat gyerekek, fiatalok, pontosan 19 éven aluliak készítették. Ha a szülők azt gondolnák, hogy a számítógép előtt töltött idő haszontalan, ez a verseny a megtestesült ellenpélda!

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ által, immár 13. alkalommal megrendezett <19 Szabadfogású Számítógép verseny egy héttel meghosszabbított határidővel, október 26., éjfélig várja a beérkező pályaműveket, hogy az idei felfedezettjei megint értékes nyereményekben, és külföldi bemutatkozási lehetőségben részesüljenek.

A már hagyományosnak mondható versenyre, minden évben olyan alkotások érkeznek, amelyek érdekes korképet alkotnak az évről évre változó digitális kultúráról, ahogy azt a 19 év alatti korosztály a saját érdeklődése szerint használja, formálja. Szabályoktól, szokásoktól eltérő fejlesztésekkel, kutatásokkal, kreatív, önálló alkotásokkal találkozik a zsűri. Minden évben érkeznek pályázatok, amik a korosztályt meghazudtoló komolysággal tárják fel az adott problémakört.

A beérkezett műveknek végtelenül színes a palettája. Animációk, videók, digitális rajzok, zenék, mobil applikációk, robotok, játékok, szoftveres és hardveres megoldások, honlapok, weboldalak, ez a verseny összegyűjti mindazokat az alkotásokat, amelyek valamilyen digitális eszköz segítségével készültek. A verseny kevésbé reprezentált metszetét mutatja a fiatal generáció érdeklődési területeinek, bemutatkozási lehetőséget, szakmai segítséget, valamint támogatási lehetőséget kínálva nekik.

2015. október 26-ig még nem késő elküldeni azokat a munkákat, amelyek otthon bújnak mentve a számítógépen! Jelentkezés és további információk: verseny.c3.hu.