Az AMD hétfőn éjszaka kiadta azt a korábban megígért javítást, ami elhárítja a cég új, a Catalyst-ot váltó Crimson csomagjának egy veszélyesnek tűnő bugját. Utóbbi a videókártyák ventilátorainak fordulatszámát egy igen alacsony, fix sebességen rögzítheti, ami akár az adapterek vagy a gép más elemeinek maradandó károsodását is maga után vonhatja.

Az új, 15.11.1-es verziószámmal érkező Crimson az inkriminált probléma mellett több egyéb bugot is javít, többek között a Star Wars Battlefront, a Fallout 4, valamint a Just Cause 3 és a Call of Duty: Black Ops 3 játékok működésében is. Szintén orvoslásra került néhány egyéb apróbb probléma az új Radeon Settings alkalmazásban és a meghajtó telepítési folyamatában is.

Mindezek ellenére az új Crimson csomag letöltését csak azoknak javasoljuk, akik gépeiken tapasztalják a már említett problémák valamelyikét, vagy más módon nem tudnak a bug ellenében hatni. Az új verzió ugyanis egyelőre csak béta állapotban leledzik, ami azt jelenti, hogy saját maga is okozhat eddig akár nem jelentkező problémákat is a gép vagy az azon futó játékok működésében.