A hét végén új kiadás jelent meg a Windows alkalmazások más operációs rendszerek (elsősorban Linux) alatti futtatását lehetővé tevő WINE-ból. Az 1.8-as verzió legfontosabb újdonsága, hogy már képes olyan programok használatát is lehetővé tenni nem-Microsoft operációs rendszereken, amik futásukhoz a Windows 8.1-es vagy 10-es verziójának jelenlétét követelik meg.

Egy másik fontos fejlesztés a DirectX 10 és 11 támogatásának megjelenése, ami ugyanakkor még közel sem teljes, és egyelőre csak egyszerűbb alkalmazások futtatását teszi lehetővé. Működéséhez ráadásul a gazdarendszereken legalább OpenGL 3.2 és GLSL 1.0-támogatás jelenléte szükséges, ami szintén nem minden esetben adott.

Szintén újdonság a Direct2D támogatása, aminek köszönhetően végre a 2D-s programok is gyorsabban és szebb grafikákat jeleníthetnek meg. Ugyanakkor a hangtámogatás terén is történt előrelépés - mostantól ugyanis már a PulseAudio-ba is be tudja csatornázni a WINE a Windows alkalmazások hangkimenetét.

Ezen kívül mostantól Mac OS rendszereken is támogatott a 64-bites Windows-ok használata, bár a kompatibilitás itt nem teljes a két rendszer közötti architekturális különbségek miatt.

Az új WINE 1.8 a projekt honlapjáról tölthető le.