Szenteste meglepetten tapasztalhatták gyerekek és szülők milliói világszerte, hogy tervük, ami szerint videójátékokkal múlatják az időt az ünnep után, füstbe ment. Ennek oka az volt, hogy a Lizard Squad nevű hackercsoport tényleg végrehajtotta azokat a pár nappal korábban beígért támadásokat, aminek keretében több online játékszolgáltatás megbénítását is kilátásba helyezte.

A támadás első célja az EA hálózata volt, ami így közel három órán át elérhetetlenné, illetve csak korlátos mértékben használhatóvá vált. Ugyanakkor a hackerek ezek után a PlayStation Network-öt is támadás alá vették, ami bár az EA hálózatánál kicsit jobban állja a sarat, de végül az is megadta magát egyes régiókban.

Sajnos azok a játékosok, akik nem tapasztaltak vagy már nem tapasztalnak kiesést sem lélegezhetnek fel - a hackercsoport korábbi bejelentése értelmében ugyanis az elkövetkező napokban (egészen a jövő hét közepéig) újabb támadások lesznek várhatók a nagy játékhálózatokon.

Ezek ellen védekezni a játékosok nem, illetve csak úgy tudnak, ha az ilyen online üzemszünetek idejére letöltenek maguknak jó előre valami olyan játékot, amivel vészhelyzetben offline is tudnak játszani.