A Microsoft a héten egy új verziót adott Skype üzenőszoftveréből, ami apróbb hibajavítások mellett egy igen fontos változást is hoz a platform működésében. A program ugyanis mostantól teljes mértékben el fogja rejteni már alapbeállítások mellett is a felhasználók IP-címeit - így nehezítve meg, hogy idegenek hackertámadást indítsanak ellenük.

A szóban forgó információt sajnos korábban számos alkalommal kihasználták rosszindulatú felek. Különösen kedvelt technika volt például online játékosok körében, hogy meccs közben az ellenfél csapat egy vagy több tagja ellen - azok IP-címének ismeretében - ún. DoS támadást indítottak, ami miatt az illetők leszakadtak a játékszerverről, és így a támadóknak könnyebb volt győzniük az adott menetben.

Az IP-cím elrejtése révén idegenek nehezebben tudnak majd támadást indítani a Skype-felhasználók ellenAz IP-cím elrejtése révén idegenek nehezebben tudnak majd támadást indítani a Skype-felhasználók ellen

Ugyanakkor érdemes fejben tartani, hogy az IP-címek elrejtése csakis az idegenekkel szemben lesz érvényben, a kapcsolati listára felvett személyeket azonban nem érinti majd. Így azok, akikkel beszélgetést folytatunk a Skype-on át továbbra is meg tudják majd állapítani például hollétünk ezen információ alapján.

Az új alapértelmezések a Skype asztali változatában és mobilos kiadásának legújabb verziójában jelennek meg.