Azok a felhasználók, akik készülékeire van telepítve a Google Play áruházához kapcsolódó alkalmazásokból, a napokban meglepő változást vehetnek majd észre. A szóban forgó appok ugyanis hamarosan teljesen új ikonokat kapnak - ezek pedig a frissítések telepítésével a felhasználók eszközein is megjelennek.

Az átdolgozás maga a Google Play, illetve a Play Store alkalmazások ikonjait is érinti, ezek azonban csak szerény mértékben változnak. Ugyanakkor a Google Play Filmek, a Google Play Zene, a Google Play Újságos, valamint a Google Play Könyvek ikonjai alapvetően alakulnak át.

Az új Play alkalmazásikonok már egységesebbek, és mind a Google Play logóját idézikAz új Play alkalmazásikonok már egységesebbek, és mind a Google Play logóját idézik

Ezek ugyanis mostantól a teljesen egyedi (pl. filmszalagot, fülhallgatót vagy könyvet mintázó) helyett olyant ikont kapnak, ami a Google Play jobbra mutató háromszögét mintázza - az egyedi grafika pedig csak utóbbin belül kerül elhelyezésre rajtuk.

A Google a változással nyilvánvalóan a Play brandet kívánja erősíteni, illetve a szolgáltatások egységességét és egymáshoz kapcsolódását is egyértelművé tenni a felhasználók számára.

Az új ikonok a felhasználók készülékein az elkövetkező hetek során jelennek majd meg.