A Microsoft a hétvégén végre hivatalosan is megerősítette azt, a Windows 10 nyári frissítésével kapcsolatos információt, amit a PC Fórum már közel két hete megjósolt. Ezek szerint a rendszer évfordulós kiadásnak nevezett új verziója júliusban válhat letölthetővé a felhasználók számára.

Bár a Microsoft már BUILD konferenciáján bejelentette a frissítés érkezését és azt, hogy kiadására a nyáron fog sort keríteni, mindeddig hivatalos információ nem állt rendelkezésre arról, hogy ez konkrétan milyen dátumot is jelent. A cég által a napokban közzétett új Windows 10 fejlesztési ütemterv azonban már egyértelműen júliust jelöli meg a legújabb fejlesztések elérhetővé válásának hónapjaként.

Bár konkrét dátummal továbbra sem rendelkezünk, korábbunk megírtuk, hogy kiadásra jelenleg július 29 tűnik a legesélyesebbnek - hiszen ez lesz a Windows 10 RTM letölthetővé válásának évfordulója, és elég logikusnak tűnik, hogy az Évfordulós Frissítés ezen a napon jelenjen meg.

Ettől függetlenül elképzelhető, hogy Redmond végül kicsit előrébb hozza majd a korábban Redstone néven emlegetett új verzió kiadását, és így az már július elején letölthetővé válhat a felhasználók számára.