A Microsoft csütörtökön újabb előzetes kiadást tett elérhetővé az Insider felhasználók számára a Windows 10-ből, ami ezúttal számos hasznos fejlesztést hoz. Ezek közül talán az egyik legérdekesebb, hogy a rendszer mostantól akár két vírusirtó párhuzamos használatát is támogatja - így kétszer nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat használata közben, mint elődei esetében.

Mindeddig ugyanis ha a felhasználó egy harmadik féltől származó antivírust rakott fel utólag a Windows 10-re, az automatikusan kikapcsolta beépített víruskeresőjét, a Windows Defender-t. Mostantól azonban egy "Limited Periodic Scanning" (Korlátozott Periódikus Vizsgálat) nevű opció aktiválásával lehetőség van a redmondi védelmi szoftver újraaktiválására is a pluszban felrakott biztonsági program mellett.

Ezen kívül az új előzetesben a Cortana már a korábbiaknál több parancsot ért meg és a médialejátszó vezérlésére, illetve időzítések beállítására is használható, a Game bar pedig immár teljes képernyős működés közben is megjelenik egy rakás játék esetében. A szemfülesek azt is észrevehetik, hogy a Fájlkezelő ikonja is változott - szerintünk nem éppen előnyére.

Bár keveseket érint, de érdemes megemlíteni, hogy mostantól a Windows 10-et újratelepítés nélkül lehet majd a Pro változatról az Enterprise kiadásra frissíteni. Ehhez elég lesz csak az új kulcsot beírni, amit követően a Pro változatból hiányzó Enterprise komponensek feltelepítésre kerülnek a rendszerbe.

A Windows 10 mindezen újításai az átlagfelhasználók számára kb. két hónap múlva, július végén, a rendszer évfordulós frissítésének kiadásakor válnak majd elérhetővé.