A Microsoft, miután az elmúlt egy évtized alatt gyakorlatilag sikeresen kiirtotta, a napokban megújult formában ismét visszahozta a "kék halált" a Windows-ok képernyőjére. A cég ugyanis mostantól egy, a rettegett jelenségre rendkívüli módon hasonlító figyelmeztetéssel próbálja meg a felhasználókat a Windows 10-re történő áttérésre.

A kék alapon fehér betűkkel megjelenő teljes képernyős üzenet arra figyelmezteti a még mindig Windows 7-et és 8-at futtatókat, hogy már csak szűk egy hónapjuk maradt arra, hogy éljenek az új rendszerre történő ingyenes áttérés lehetőségével. A program mindjárt lehetőséget is ad a Windows 10-re történő frissítés elindításával, amit azonban a felhasználó későbbre is halaszthat - sőt, akár kérheti azt is, hogy ne figyelmeztesse többet őket a szoftver.

Az új "kék halál", ami ezúttal a Windows 10-re frissítésre próbál meg rávenniAz új "kék halál", ami ezúttal a Windows 10-re frissítésre próbál meg rávenni

Bár szerencsére a képernyő megjelenése - szemben az eredeti kék halállal - sem adatvesztéssel, sem a gép újraindításával nem párosul, ennek ellenére vélhetően a felhasználók legtöbbje nem fog örülni az új rendszerre váltásra noszogatás legújabb formájának.

Mi a magunk részéről kíváncsian várjuk, hogy a még hátralévő szűk egy hónapban a Microsoft milyen egyéb módjaival próbálkozik meg a Windows 7, illetve 8 mellett kitartó felhasználók a Windows 10-re frissítésre rávételével - illetve, hogy mi lesz a cég stratégiája ezt illetően augusztustól kezdődően.