A Google leállította hivatalosan még be sem jelentett, univerzális operációs rendszerének fejlesztését. Az Andromeda kódnevű szoftverrel a cég az Android és a Chrome OS vonalakat szerette volna egyesíteni - ez azonban, legalábbis ebben a formában, már nem fog bekövetkezni.

Legalábbis ezt állítják a céghez közeli források, amik szerint az eredetileg még tavaly bemutatni tervezett rendszert a Google végleg parkolópályára rakta. A szoftvert állítólag már tavaly ősszel be szerette volna jelenteni a keresőóriás, végül azonban - nagyjából az utolsó pillanatokban - eltekintett ettől, és mint most kiderült, végül teljesen leállított minden munkálatot a rendszeren.

A cég ugyanakkor továbbra is dolgozik egy univerzális operációs rendszeren, ami bizonyos szempontból az Andromeda utódját is képezi majd. A Fuchsia ugyan egy teljesen új, nulláról felépített rendszert képez, viszont éppen úgy több különböző eszközplatformot is támogat, mint ahogy az Android is tette volna.

Sőt, a Fuchsia a Microsoft Windows platformjához hasonlóan a legkisebb, IoT jellegű eszközöktől kezdve a mobilokon és a tableteken át az asztali gépekig mindenen fut majd. Már ha nem állítja le ennek fejlesztését is időközben a Google, ami egyelőre még adós a rendszer hivatalos bejelentésével is.