Úgy tűnik, hogy manapság már minden magára valamit is adó milliárdos technológiai nagyvállalat számára kötelező, hogy saját otthoni okosdobozt adjon ki. Másként legalábbis nehéz értelmezni azt, hogy a Google, az Amazon, a Microsoft, az Apple és a Samsung után a Facebook is egy hasonló termékkel tervez kijönni.

Legalábbis ezt állítják a céghez közeli források, amik szerint a közösségi oldal munkatársai a cég 8-as épületében gőzerővel dolgoznak egy ilyen doboz kifejlesztésén. A munkálatok olyan előrehaladott állapotban, hogy már az eszköz formátumával kapcsolatos olyan részletek is ismertek, mint pl. hogy az magnézium-alumínium házban, valamint egy 15 colos, az LG által gyártott kijelzővel fog érkezni.

A Facebook beszélő okosdobozának kialakítása nagyon hasonlíthat majd az Amazon Echo Show-éra - csak éppen nagyobb lesz a kijelzőjeA Facebook beszélő okosdobozának kialakítása nagyon hasonlíthat majd az Amazon Echo Show-éra - csak éppen nagyobb lesz a kijelzője

Utóbbi azért érdekes, mert a kijelzők jelenleg abszolút nem számítanak még standard tartozéknak az ilyen, hanggal vezérelhető okosdobozokon, és amiken van (pl. az Amazon Echo új Show modelljén), azokon is jóval kisebb ennél. Egy ilyen nagy kijelzővel azonban a Facebook doboza nem csak elmondani tud majd információkat, de pl. képeket és videókat is meg tud majd mutatni azon.

A Facebook hangvezérelt okosdoboza a hírek szerint valamikor 2018 elején kerülhet hivatalosan is bejelentésre, illetve kiadásra.