Alig egy nappal az után, hogy kiderült: a Chrome-nak van még mit fejlődnie a webes fenyegetések felismerése terén, a Google bejelentette, hogy böngészője hamarosan egy újabb, egy antivírus-cégetől kölcsönözött védelemmel egészül majd ki. Ez a keresőóriás szerint segít majd a Chrome-nak, hogy az képes legyen bizonyos káros szoftverek felismerésére és eltávolítására - hasonlóan ahhoz, ahogy azt a vírusirtó programok is teszik.

A különbség annyi lesz, hogy az új funkció nem az egész fájlrendszert vagy a letöltéseket fogja átkutatni kártevők után, hanem kifejezetten csak azokat a programokat veszi majd célba, amik a Chrome-mal lépnek valamilyen nem kívánt kölcsönhatásba. Ez alatt például a böngészőt adatgyűjtésre használó programokat, vagy azokat kell érteni, amik a felhasználó engedélye nélkül változtatják meg a Chrome valamely beállításait.

A Chrome szólni fog ha nem kívánatos programot talál, és felajánlja annak automatikus eltávolításátA Chrome szólni fog ha nem kívánatos programot talál, és felajánlja annak automatikus eltávolítását

Az újdonság működéséből a webezők semmit sem vesznek majd észre - kivéve persze akkor, ha az új "vírusirtó" valamilyen nem kívánatos programmal találkozik majd, amely esetben engedélyt fog kérni annak eltávolítására a felhasználótól. A manipulált beállítások esetén ezen kívül lehetővé fogja tenni azok szintén automatikus helyreállítását is.

A böngésző a beállítások engedély nélküli megváltoztatását is észreveszi majdA böngésző a beállítások engedély nélküli megváltoztatását is észreveszi majd

A Google szerint az újdonság ezekben a napokban fog megjelenni a Chrome-felhasználók gépein, nyilvánvalóan az abban épített automatikus frissítési mechanizmus révén.