A Microsoft a múlt hét végén - alig pár nappal az előző után - egy újabb build-et adott ki a Windows 10 következő verziójának előzetes változatából. Az új build száma mindössze eggyel nagyobb az őt megelőzőnél, és az egyetlen különbség benne utóbbihoz képest, hogy már nem tartalmazza a szoftver előzetes jellegére utaló eltüntethetetlen vízjelet az asztal jobb alsó sarkában.

Ez utóbbi arra utal, hogy a Microsoft belsőleg már elkészültnek tekinti az új frissítést, aminek így mindössze már csak a végleges tesztelése, majd ha utóbbival minden rendben megy, akkor a formális bejelentése van hátra. Azt, hogy erre a cég mikor fog sort keríteni, még nem lehet tudni, de akár már ma is bekövetkezhet.

Ha így lesz, akkor a vélhetően Tavaszi Alkotói Frissítés néven érkező új verzió már a napokban letölthetővé válhat. Ez utóbbit valószínűsíti az is, hogy az aktuális képezi március utolsó hetét, az új frissítést pedig korábban 1803-as verziószámmal jelölte meg Redmond. Mivel a verziószám a Windows 10 frissítései esetében mindig a kiadás évét és havát jelöli meg, ezért ez azt vetíti előre, hogy a Microsoft még márciusban ki tervezi adni előbbit.

Az új Windows 10 egyébként állítólag a korábbiaknál jóval rövidebb leállás mellett lesz telepíthető, ami után több alkalmazás is frissített külsővel fog megjelenni, könnyebb lesz újra felhívni a már bezárt alkalmazásokat az Idővonal funkciónak köszönhetően, és egyszerűbben lehet majd az egymáshoz közeli gépek között adatokat megosztani.