A Microsoft hétfőn végre megosztott némi információt azzal kapcsolatban, hogy miért is nem kerített sort az eredetileg már múlt hónap végére várt új Windows 10 frissítés kiadására, aminek publikálását végül múlt héten ismét elhalasztotta a cég. Erről eddig csak annyi szivárgott ki, hogy egy nagyon súlyos hiba miatt volt szükséges - de most végre Redmond hivatalosan is megszólalt az ügyben blogjában.

Ezek szerint az 17133 build-számú, eredetileg a Tavaszi Alkotói-nak nevezett frissítés végleges kiadásának szánt csomagban egy olyan hibát sikerült azonosítani, ami "megbízhatósági problémákat" okozott annak működésében. A Microsoft szerint a frissítés a megszokottnál jóval gyakrabban dobott kék halált (BSOD), és ezért döntöttek a kiadásának elhalasztása mellett.

A cég hétfőn a gyors frissítésű Insider csatornán egy újabb, 17134 számú buildet adott ki, ami már beépítve tartalmazza a problémára a vállalat által még egy hete kiadott foltot. Bár Redmond nem írja, de valószínű, hogy ez lehet az új kiadásra jelöl változata az új Windows 10-nek, aminek végleges nevével kapcsolatban egyébként újabban kételyek merültek fel.

Azzal kapcsolatban, hogy az így egyelőre ismeretlen néven megjelenő következő Windows 10 frissítés várhatóan mikor fog elérhetővé válni a rendszer hétköznapi felhasználói számára is, a Microsoft nem mondott semmit.