Bár a Windows Phone rendszert, illetve az arra épülő telefonokat a világ már legalább két évvel ezelőtt leírta, a Microsoft meglepő módon a mai napig árusított online boltjában ilyen készülékeket. A napokban azonban úgy tűnik, hogy végre a vállalat is teljesen kifogyott a korábban felhalmazott Windows Phone készletekből - így végre Redmondban is pontot rakhatnak egy korszak végére.

Bár a Microsoft ezzel kapcsolatban már jó ideje nem kommunikál hivatalosan gyakorlatilag semmit, onnan lehet tudni a redmondi készletek elfogyásáról, hogy mostanra a cég áruházban minden korábban árult Windows Phone mobil mellett már az "elfogyott" ("out of stock") felirat jelenik meg. A vállalat ugyan már jó ideje töredék (kb. harmad) áron árulta ezeket a készülékeket, de még így is mostanáig tartott, mire megvették az összeset tőle.

Mostanra már minden megmaradt Windows Phone készülék mellett "elfogyott" felirat olvashatóMostanra már minden megmaradt Windows Phone készülék mellett "elfogyott" felirat olvasható

Aki nagyon akar, ennek ellenére vehet még más helyen akár teljesen új Windows Mobile telefonokat is - de vélhetően ott is már csak korlátozott ideig. Azt, hogy a Microsoft mikor és hogyan tér vissza az okostelefonok piacára, egyelőre nem lehet tudni, miután a már évek óta rebesgetett Surface Phone csak nem akar elkészülni és megjelenni.