A Mozilla Foundation a múlt hét végén tette közzé honlapján azonos nevű böngészőcsomagja legújabb verziójának végleges változatát. Az új Mozilla 1.6 a kötelező hibajavítások mellett sok érdekes bővítést is tartogat a felhasználók számára.

A böngészőprogram új változatban megjelent fejlesztések közül a legfontosabb a Microsoft hálózatokban kiemelt szereppel rendelkező NTLM authentikáció Windows-on kívüli támogatásának megjelenését érdemes kiemelni, amelynek segítségével már a nyílt forrású rendszerek felhasználói is elérhetik az ezt a hitelesítési módot igénylő szervereket és alkalmazásokat.

A levelezőprogram újításai közül a leghasznosabbnak a névjegyek tárolására alkalmas vCard formátum támogatásának megvalósítása ígérkezik, de más levelezőprogramokban már régóta elérhető, a leveleket a szerverről a letöltést követő x napon belül törlő funkció megvalósításának is már ideje volt. Külön ínyencség, hogy a Mozilla Mail legújabb változatában a levelek aláírásához használt szignatúra beszúrását az idézet fölé is lehet kérni.

A Mozilla 1.6-os változatában bemutatott további fejlesztések és javítások részletes listája a program kibocsátási jegyzetében olvasható, míg a program forráskódja és bináris változatai a program honlapjáról tölthető le.