A Valve a napokban egy olyan új funkciót tett elérhetővé Steam áruházában, aminek megtekintését a keményebb játékosok közül csak az erősebb idegzetűek számára javasoljuk. Egy új oldalon ugyanis az online játékbolt megmutatja nekünk, hogy eddig összesen mennyi pénzt is hagytunk nála játékokért, mikrotranzakciókért és más digitális tartalmakért cserébe.

Bár a Steam-ben eddig is volt lehetőség a tranzakciók listájának lekérdezésére, ennek során a felhasználó csak az egyes költéseit látta külön-külön, de nem szembesült azzal, hogy azok összességében már esetleg milyen komoly összegre rúgtak. A régóta rendszeresen a Steam-en vásárló felhasználók esetében az összeg akár több százezer forintnak megfelelő összegre is rúghat, ami sokuk számára vélhetően meglepő lehet, főleg akkor, ha legtöbbször egyszerre csak pár ezer forintot költöttek el a boltban.

Az új oldal megmutatja, milyen sok pénzt költöttünk el eddig a Steam áruházbanAz új oldal megmutatja, milyen sok pénzt költöttünk el eddig a Steam áruházban

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a felhasználók Steam-könyvtárának teljes bekerülési költsége még ennél is magasabb lehet, miután az oldalon megjelenő végösszegben a harmadik feleknél végrehajtott vásárlások összegei nem jelennek meg. Így aki pl. egyes játékai Steam-kódját a Humble Bundle-n, a GOG-on vagy valami piactéren vette, valójában még a láthatónál is többet költött játékkollekciójának összeállítására.

Azok a Steam-felhasználók akik hajlandók kitenni magukat a potenciális sokknak, és szembesülni költségeik összegével, ide kattintva hívhatják fel a most bevezetett új oldalt az áruházban.