Minden szempontból nagyon bizarr gyilkosság történt a napokban Japánban, ahol egy jól ismert bloggert leszúrt egy másik férfi. Kenichiro Okamoto-t ugyanis éppen egy olyan fórumról távozóban ölték meg, amiben az online viták rendezéséről tartott előadást - méghozzá egy olyan férfi, akivel korábban egy weboldal kommentszekciójában összeszólalkozott.

A hatóságok szerint a gyilkosság gyanúsítottja, Hidemitsu Matsumoto az előadást követően követte a mellékhelyiségbe távozó - egyébként "Hagex" néven fórumozó - áldozatát, ahol rátámadt és többször is megszúrta. Ezek után elmenekült a helyszínről, Hidemitsu-t pedig ugyan kórházba szállították, de ott már csak halálát tudták megállapítani az orvosok.

Az elkövetés helyszíne a rendőrségi lezárás utánAz elkövetés helyszíne a rendőrségi lezárás után

Az elkövető végül három órával tette után feladta magát a rendőrségen. Vallomásában elmondta, hogy megszállottan gyűlölte a férfit, aki többször is kitiltotta fórumából az általa elkövetett visszaélések miatt, de ő új névvel mindig visszaregisztrálta magát, hogy folytathassa gyűlöletkampányát. Végül a jelek szerint már ez sem volt elég neki, és ezért szúrta le áldozatát.