Az Intel, miután három évvel ezelőtt, Skylake architektúrára alapuló processzorainak Core i5 modelljeiben megszüntette a HyperThreading támogatását, hamarosan újabb hasonló butítást hajthat végre következő chipgenerációja Core i7 modelljeiben. Ha ez valóban így lesz, az azt fogja jelenteni, hogy a magokat megduplázó technológia a jövőben csak a cég csúcslapkáiban, a Core i9 sorozat modelljeiben lesz majd elérhető.

A Core i7 sorozat ilyetén módon történő visszabutítására egy új szivárgás utal, ami szerint az Intel következő generációs Core processzoraiban az i5 mellett az i7-es lapkák fizikai magszáma is meg fog egyezni a logikai magszámukkal. A kiszivárgott specifikációk szerint egyedül a Core i9-es sorozat az, amiben kétszer annyi szálat lehet majd futtatni, mint ahány mag van a chipbe építve - ami a HyperThreading jelenlétére utal.

A kilencedik generációs Core processzorokban lehet, hogy már csak az i9 családban lesz HyperThreadingA kilencedik generációs Core processzorokban lehet, hogy már csak az i9 családban lesz HyperThreading

Ezt leszámítva egyébként a jelek szerint nem nagyon lesz különbség az első kilencedik generációs Core i9 és a Core i7 lapok között. Ugyanis mindegyikük 8 fizikai maggal fog érkezni, és az i9-es modell órajele is csak egyetlen tized gigahertzcel lesz magasabb a Core i7-es társánál. Mindez arra utal, hogy az Intel valójában a gyártási hibásnak bizonyult i9-eseket fogja majd i7-esként eladni, a HyperThreading, valamint a gyorstár egy részének letiltása, valamint az órajel jelképes visszafogása mellett.

Ugyanakkor mivel szivárgásról van szó, az információk hitelességét jelenleg nem lehet ellenőrizni, és az sem zárható ki, hogy akárcsak a korábbi generációkban, egyes speciális modellekben azért engedélyezve lehet majd a HyperThreading a csúcsot képviselő i9 sorozaton kívül is.