Az Intel a mai napon, egy, európai idő szerint délután 3-kor kezdődő eseményén fogja leleplezni Core processzorcsaládja legújabb frissítését. A sorban kilencedik generációt képező chipek a két éve bemutatott Coffee Lake lapkák frissített változatai (Coffee Lake-R) lesznek, de állítólag a Core X processzorok által fémjelzett Basin Falls chipek is frissítést fognak ma kapni.

Az új processzorokról szokásos szerint már jó előre kiszivárgott már szinte minden részlet, így igazán nagy meglepetésre ezúttal sem lehet számítani. A kínálat derekát 4-magos Core i3, 6-magos Core i5, valamint 8-magos Core i7 és i9 lapkák fogják adni, de várható lesz annak a 28-magos chipnek a bejelentése is, amit az Intel már korábban demózott a Computex kiállításon.

Az Intel új csúcsprocesszora ezúttal egy speciális dobozban fog érkezniAz Intel új csúcsprocesszora ezúttal egy speciális dobozban fog érkezni

Utóbbiról az Amazonnak köszönhetően már korábban kitudódott, hogy egy, az eddigiektől alapvetően eltérő, igen feltűnő csomagolásban fog érkezni, amivel az Intel az AMD a Threadripper esetében alkalmazott marketingstratégiáját fogja másolni.