A Microsoft napokon belül újra kiadhatja a Windows 10 eredetileg két héttel ezelőtt publikált, de aztán gyorsan visszavont legújabb verzióját. Mint megírtuk: az Októberi Frissítést a cég egy végzetes, a felhasználók dokumentumainak megsemmisülését okozó hiba miatt kellett visszahívni - a problémát azonban a jelek szerint sikerült orvosolni.

Legalábbis erre utal, hogy a Microsoft a hét közepén a "Slow" és "Release Preview" gyűrűkre feliratkozott insiderek számára is elérhetővé tette az operációs rendszer új verziójának javított kiadását. Utóbbi egyébként a végzetes dokumentumtörlési hiba mellett néhány egyéb problémát is orvosol.

Így például a Feladatkezelő immár helyes processzorterhelési értékeket jelenít meg benne, nem tűnnek el belőle a hangok egyes Intel chipsetekkel szerelt gépeken sem, és nem is száll el kék halállal a HP bizonyos masináin. Ezen kívül egyes alkalmazások sem fagynak már le amikor a gép visszajön az energiatakarékos készenléti üzemmódból.

A Microsoft hivatalosan nem jelentette még be sem az újrakiadást, sem azt, hogy erre mikor tervez sort keríteni - de ha minden jól megy, erre a jövő héten érdemes számítani.