A Microsoft alig egy ciklus után ismét változtatni fog azon, hogy milyen kódnévvel jelöli majd a Windows soron következő, még fejlesztés alatt álló verzióit. Az Októberi Frissítéssel nyugdíjba küldött "Redstone n"-t váltó, az évet és a félévet kijelölő kódnév ugyanis mindössze egy ciklus után ismét lecserélésre kerül majd, méghozzá újabb kódnevekre.

Legalábbis így tudja a redmondi ügyekben hagyományosan jól tájékozott Mary Jo Foley, aki szerint a jövő tavaszra várt "19H1" kódnevű kiadás után nem "19H2", hanem "Vanadium" néven érkezhet majd a talán ősszel megjelenő új verzió. Ez aztán később a "Vibranium" követheti majd, várhatóan már valamikor 2020-ban.

Foley szerint egyébként utóbbi verziónak Redmondnál eredetileg a "Chromium" kódnevet adták, de miután ezt már a Google is használja Chrome böngészője nyílt forrású kódbázisának jelölésére, a keveredés elkerülése végett inkább változtattak rajta. Így lett ennek a kiadásnak a kódneve egy kitalált elem, a "Vibranium", ami egyébként Marvel képregények, illetve filmek rajongói számára is ismerős lehet.

Persze mindez egyelőre csak a jövő zenéje, és a Microsoft hivatalosan nem is erősítette meg sem a váltást, sem a kódneveket. Jelenleg a felhasználók a Windows 10 Októberi Frissítésének megjelenésére számítanak, amiről azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor fog megérkezni - csak azt, hogy októberben már biztosan nem.