[Telekom] Egyetlen előfizetésbe sűríthető minden okoseszközünk, amelyek önálló SIM-ekkel használhatók – ezt kínálja a hazai piacon elsőként a Magyar Telekom. A MULTISIM a hagyományos SIM-kártyát és az eSIM-et egyaránt támogatja.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a hazai telekommunikációs ágazat: 2018. november 6-tól egyetlen előfizetéssel több SIM-en is igénybe vehető mind a mobilinternet-, mind pedig a hangszolgáltatás – így az eddigieknél jóval kedvezőbb feltételekkel, jóval egyszerűbben és kényelmesebben használhatók az okoseszközök.

A MultiSIM révén egyetlen előfizetésbe lehet az összes okoseszközünk összevonniA MultiSIM révén egyetlen előfizetésbe lehet az összes okoseszközünk összevonni

A több SIM-et tartalmazó előfizetés, a MultiSIM a magyar piacon elsőként reagál a digitális világ és a „dolgok internete” (IoT) igényeire. A Telekom innovatív konstrukciója jelentős könnyebbséget kínál a több eszközt használó ügyfeleknek. A MultiSIM-mel ezek az eszközök közvetlenül kapcsolódhatnak a mobilnetre, nincs szükség sem wifire, sem Bluetooth-ra.

A MultiSIM nem különálló díjcsomag vagy speciális előfizetés, hanem azt a lehetőséget biztosító szolgáltatás, hogy az előfizetők a meglévő díjcsomagjukat több SIM kártyával több eszközön használják egyszerre. A szolgáltatásba bevont SIM-eket tartalmazó eszközökkel lehetőség van hívások indítására, fogadására és mobilinternetezésre az előfizetés szerinti díjcsomag hang-és adatforgalmi keretéig.

A MultiSIM szolgáltatást meghatározott díjcsomagokhoz lehet igénybe venni, a díjszabásban rögzített havi díj ellenében. A MultiSIM szolgáltatás keretében egy előfizetéshez és egy díjcsomaghoz akár több SIM kártya (egyéni előfizető esetén a fő kártyával együtt összesen 3 db, üzleti előfizető esetén 4db) is igényelhető, mely lehet eSIM vagy hagyományos SIM egyaránt. Így anélkül üzemeltethető külön SIM-es eszközként az okosóra, a tablet, vagy épp a laptop, hogy újabb előfizetésre, újabb hívószámra lenne szükség. A későbbiekben a Telekom az igényeknek megfelelően nyitja ki a lehetőséget további eszközök csatlakoztatására.

A MultiSIM-ek hamarosan online is igényelhetővé és menedzselhetővé válnak, és az alacsony adatforgalmi igényű eszközökhöz speciális, még költséghatékonyabb konstrukció is rendelkezésre fog állni. A Magyar Telekom továbbá olyan irányban fejleszti tovább a MultiSIM szolgáltatást, hogy azzal a valódi okosotthonok kialakításában támogassa ügyfeleit, a termosztátok, okosmérők és háztartási eszközök hálózatra kötésével.