Nem csak szomorú, de egyben meglepő haláleset történt a múlt hét végén a Google egyik amerikai központjában. A keresőóriás New York-i irodájában ugyanis holtan találtak egy alig 22 éves fiatal mérnököt, aki egyelőre rejtélyesnek tűnő körülmények között hunyt el.

Scott Krulcik-ot péntek este 9 óra körül találták meg eszméletlenül számítógépe előtt a Google irodájában, és bár a kiérkező mentők mindent elkövettek, a fiatal férfit nem tudták újraéleszteni, így kénytelenek voltak halottnak nyilvánítani. Ugyanakkor Krulcik testén semmiféle sérülés vagy külső behatás nyomait sem találták, és más nyilvánvaló magyarázata sem látszott a rendkívül fiatal mérnök elhalálozásának.

Scott Crulcik alig 22 éves volt, halálának semmilyen nyilvánvaló oka nem voltScott Crulcik alig 22 éves volt, halálának semmilyen nyilvánvaló oka nem volt

Az eset állítólag lesújtotta a Google helyi munkatársait, akik a most elhunyt fiút élénknek és élettel telinek írták le. Krulcik egyébként csak rövid ideje dolgozott a keresőóriásnál, ahol ugyanakkor már az előző és az azt megelőző év nyarán is tevékenykedett gyakornokként, amikor még a Carnegie Mellon egyetemen végezte tanulmányait.

Halálának okát most orvosszakértő vizsgálja, illetve fogja kimondani.