Bár a Facebook nem sokkal megvásárlása után teljesen ingyenessé tette a WhatsApp-ot a felhasználók számára, utóbbiaknak ezért cserébe mindeddig nem kellett reklámokkal szembenézniük. Ez azonban hamarosan változni fog: az üzenőprogramban ugyanis hamarosan hirdetések fognak megjelenni - szivárgott ki a hét közepén.

A reklámok megjelenését maga a Facebook jelentette be egy, hirdetők részére a héten tartott zártkörű rendezvényén, Hollandiában. Az itt elhangzottak értelmében a hirdetések első körben csak a WhatsApp státuszbejegyzések között jelennek majd meg - éppen úgy, mint ha maguk is ilyenek lennének.

Az egyetlen különbség az lesz, hogy feladóként a hirdető neve fog megjelenni, a hirdetés pedig az egész képernyőt el fogja foglalni. A felhasználók ujjuk felhúzásával további információkhoz is juthatnak majd a hirdetett szolgáltatásokról, termékekről.

A Facebook egyébként már tavaly nyáron bejelentette, hogy a WhatsApp-ba hirdetéseket fog pakolni, de a jelek szerint ez végül csak jövőre fog majd bekövetkezni.