Az Intel a héten megrendezésre kerülő Computex kiállításon egy speciális, a cég által kifejezetten gamereknek szánt processzort fog bemutatni. A Core i9-9900KS lapka különlegessége, hogy mind a nyolc magját együtt és akár huzamosabb időn keresztül is tudja 5 GHz-en pörgetni, ezáltal a korábbiaknál sokkal nagyobb teljesítményt biztosítva a játékok számára.

Bár az Intel már dobott piacra olyan chipeket, amik képesek voltak hasonlóan magas frekvencián működni, azok ezt az extrém magas órajelet csak időlegesen és egyes magokon tudták produkálni gyári paraméterek mellett. Az új processzor ezzel szemben gyakorlatilag folyamatosan képes tartani az igen magas frekvenciát, méghozzá úgy, hogy mind a 8 magját ezen pörgeti, egyszerre.

Az új csúcslapka ilyen szép, spéci dobozban fog érkezniAz új csúcslapka ilyen szép, spéci dobozban fog érkezni

Ezen kívül a 9900KS az Intel 11. generációs grafikus áramköreit is tartalmazza majd, amik a gyártó szerint szintén óriási előrelépést jelentenek a korábbiakhoz képest, és már vetekednek az AMD hasonló megoldásaival. Ennek jelentősége ugyanakkor a gamerek szempontjából valószínűleg kevésbé fontos, hiszen ők - és pláne azok közülük, akik ilyen chipet vásárolnak majd - nem az integrált grafikus adaptert, hanem különálló grafikus adaptert fognak használni gépeikben.

Az Intel a Core i9-9900KS piacra kerüléséről egyelőre csak annyit árult el, hogy arra még idén fog sor kerülni - de, hogy pontosan mikor és milyen áron, a cég egyelőre nem közölte.