A Windows 10 legújabb frissítésének felrakását követően egyes felhasználók furcsa jelenségre figyelhetnek fel - derül ki a Microsoft támogatási fórumából. Az érintettek gépén ugyanis a képernyőmentések furcsa, narancssárgás alapszínt öltenek, szinte teljesen olvashatatlanná téve a megjelenített információ jelentős részét.

A jelenség esetében ugyanakkor nem arról van szó, hogy a Microsoft így próbálna beavatkozni a Magyarországon hamarosan elkövetkező helyhatósági választásokba. Ehelyett a probléma állítólag csak egy bug, ami csak bizonyos, jellemzően elavult meghajtóprogramokkal üzemelő videókártyákat érint.

Az érintetteknél a képernyőmentések furcsa, narancsos beütést kapnakAz érintetteknél a képernyőmentések furcsa, narancsos beütést kapnak

Aki találkozik a jelenséggel, annak jó esélye van annak elhárítására a meghajtóprogramjai frissítésével, de ha ez nem segít és mindenképpen nagyon zavarja a dolog, akkor a KB4512941 eltávolításával is orvosolhatja azt. A frissítés egyébként egy rakás másik apróbb buggal is rendelkezik, amik közül azonban egyértelműen a képernyőmentéseknek narancsos beütést kölcsönző a legfurcsább.