Azoknak, akik eddig azt gondolták, hogy a Microsoft direkt akar kitolni a Windows 7- és Windows Server 2008-felhasználókkal az azokhoz a rendszerekhez kiadott bugos frissítésekkel, lehet hogy érdemes átgondolniuk konteós elméletüket a legújabb hírek tükrében. Ezek szerint ugyanis a Windows 10-hez a napokban kiadott redmondi frissítés is komoly problémákat okoz a rendszerek működésében egyeseknél.

A beszámolók szerint a brutális méretű februári foltcsomag telepítését követően egyes felhasználók képtelenné válnak korábban probléma nélkül működő fiókjába történő bejelentkezésre, de azok közül is akiknek sikerül ez, sokaknak eltűnik a háttérképe, valamint ikonjaik az asztalról, és helyette a Windows logó jelenik meg.

A jelek szerint mindezért a KB4532693 frissítés felelős, ami településének idejére valamiért átnevezi a felhasználók eredeti profilját, és helyette azok helyére egy másikat tölt be. Bár a folt a telepítés lezárultával megpróbálja visszaállítani az eredeti profilt, ez egyes gépeken valamiért nem sikerül neki - és ezzel okozza a látszólagos adatvesztést a gépeken.

Szerencsére az adatok valójában nem törlődnek a masinákról, hanem mindössze egy ".000" vagy ".bak" mappába kerülnek át a C:\Users alatt. Ugyanakkor ezek visszaállítása az átlagfelhasználók számára így is problémás vagy akár megoldhatatlan lehet.

Állítólag egyeseknek sikerült a problémát a gép többszöri újraindításával, valamint a KB4532693 frissítés eltávolításával is megoldaniuk, de ha mégsem működnek ezek a módszerek valakinél, az ne lepődjön meg!