A Microsoft, miután az elmúlt hetekben szinte minden rendszeréhez kiadott egy vagy több olyan "javítást", ami komoly működési zavarokat okozott azokban, a napokban ismét egy hasonló foltot publikált. A februári foltkedden megjelent KB4524244 elvileg csak egy UEFI-sebezhetőséget lett volna hivatott lezárni, valójában azonban elrontotta a Windows 10-ek alaphelyzetbe állítási és néhány egyéb funkcióját is.

A problémát Redmond maga is elismerte a frissítéshez kapcsolódó tudásbázis-cikkében, ahol egyben közölte: visszavonta a foltot, így azt frissítési szolgáltatása a jövőben nem fogja felkínálni telepítésre. A cég ugyanakkor kilátásba helyezte egy javított változat kiadását belőle - de hogy milyen időtávon belül, azt nem árulta el.

A Microsoftnak mindenesetre az utóbbi időben nem volt szerencséje az ilyen, javított foltok kiadásával sem. Amikor a cég legutoljára megpróbálta ezt az asztal hátterét feketére változtató januári foltja esetében, akkor a "javított" verzió még nagyobb problémákat okozott, és konkrétan használhatatlanná tett egyes kiszolgálógépeket.

Reméljük, hogy ez a mostani folt javított kiadása esetében nem lesz majd így.