A Samsung a napokban jelentős változtatásokat vezetett be Galaxy készülékei frissítési rendjében. Ennek értelmében a cég a jövőben az eddigieknél jóval ritkábban fog kiadni frissítéseket egyes modellekhez - az érintett készülékekben csak negyedévente fogja javítani a biztonsági réseket a szokásos havi helyett.

A régebbi modellek közül a Galaxy S8 különböző változatainak használói azok, akik a jövőben már csak háromhavonta számíthatnak frissítésre telefonjaikon - kivéve az S8 Active-ot, ami továbbra is marad a havi frissítési rendben. Ugyanakkor pl. a vadiúj, most piacra kerülő Galaxy A11, Galaxy A31, Galaxy A41 és Galaxy A71 készülékek vásárlói is évente csak négyszer kapnak majd foltokat készülékeikre.

A jövőben havonta kizárólag csak a Galaxy S9, S10, valamint S20 különböző változatait használók számíthatnak foltokra, a Note 8, Note 9 és Note 10 telefonok tulajdonosaival egyetemben. Ugyanakkor szintén minden hónapban kap majd javításokat a Samsung két összehajtható képernyős mobilja, a Galaxy Fold és a Galaxy Z Flip is.

Ezzel szemben a Galaxy S7 tulajdonosok mostantól már hiába várnak foltokat készülékeikre - ezek támogatását ugyanis a Samsung a múlt hónappal lezárta, így a továbbiakban nem fogja az azokban felfedezett biztonsági réseket javítani.