A Google a napokban egy új, a korábbiaknál olcsóbb előfizetés értékesítését kezdte meg YouTube videómegosztójához kapcsolódóan. A YouTube Premium Lite az eredeti YouTube Premium előfizetéshez hasonlóan teljes reklámmentességet kínál a havidíjért cserébe a felhasználóknak - de nélkülözi a korábbi előfizetéshez kapcsolódó extrákat.

Míg a YouTube Premium-ért a Google havi 12 eurót kér a felhasználóktól, a Lite-ért utóbbiaknak már 7 eurót kell fizetniük. Ezért cserébe egyetlen reklám sem jelenik meg náluk sem a videók lejátszása előtt, sem közben, teljesen függetlenül attól, hogy webről, mobilról vagy valamilyen okostévéről nézik -e meg a videómegosztó szájt tartalmait.

Ugyanakkor míg az eredeti Premium előfizetésnél a havidíjért hozzáférést kaptak a YouTube Music Premium-hoz is, valamint a videókat offline nézésre is letölthették, illetve mobilon a háttérben is lejátszhatták, ezek a lehetőséget az új Premium Lite szolgáltatás előfizetőit már nem illeti meg. Így ők az említett összegért cserébe csak a reklámmentességet váltják ki, mind a teljes értékű YouTube-on, mind a válogatott tartalmakat kínáló YouTube for Kids szolgáltatáson.

Sajnos a Google az új előfizetést egyelőre csak néhány európai országban (Belgium, Luxemburg, Dánia és Norvégia) kínálja, így többek között a magyar felhasználók sem tudnak a kedvezőbb árú szolgáltatásra váltani.