A Microsoft a napokban további elemekkel bővítette azon listáját, amiben a hónap elején széles körben elérhetővé tett Windows 11 rendszerében azonosított működési hibákat sorolja fel. Ebbe felkerült több, a nyomtatással és a nyomtatók kezelésével kapcsolatos probléma is, amik zavarhatják vagy teljesen meg is akadályozhatják a papír-alapú dokumentumok előállítását.

Az újonnan feltárt hibák elsősorban a vállalati felhasználók számára okozhatnak problémákat, mivel távoli nyomtatási helyzetekben fordulhatnak elő, amik nem tipikusak otthoni gépek esetében. Náluk az Internet Printing Protocol-on (IPP) keresztüli nyomtatás éppen olyan problémásnak bizonyulhat, mint a dokumentumok HTTP-n át történő elküldése a printerre, de az is előfordulhat, hogy a nyomtatószerver minden esetben rendszergazdai azonosítók megadását követeli amikor a felhasználó nyomtatni akar valamit, ha az időzónája nem egyezik utóbbiéval.

A hibák egy részére a Microsoft kínál elkerülő megoldást a javítások elkészültéig, másokkal azonban egyelőre nem lehet mit kezdeni, ha "sikerül" beléjük futni. Ezért Redmond azt javasolja, hogy olyan környezetekben, illetve azok a felhasználók, ahol és akiknek elengedhetetlen a nyomtatás, egyelőre ne próbáljanak meg áttérni a Windows 11-re a javítófoltok kiadásáig.

A rendszer egyébként az Oracle VirtualBox szoftverével is összeakad, valamint akkor is problémázhat, ha a regisztrációs adatbázisban bizonyos helyeken nem csak ASCII karakterekből álló bejegyzéseket talál. Ezen kívül belassulhat futása is a Fájlkezelő használatától, és egyelőre nem képes maximális teljesítménnyel működni AMD processzorokon sem.