A Microsoft a hét közepén frissítette a Windows 11-gyel kapcsolatos támogatási dokumentumát, amit egy új bekezdéssel látott el. Ebből kiderül, hogy a cég mostantól a korábbiaknál szélesebb körben kezdi majd el terjeszteni az új operációs rendszert, aminek telepítését olyan felhasználóknak is felkínálja majd, akiknek eddig nem tette.

Eddig ugyanis elsősorban olyan új, de még Windows 10-zel forgalomba került gépek esetében jelenítette csak meg a cég a frissítési ajánlatot, amik garantáltan képesek voltak annak futtatására. Mostantól azonban a régebbi - de a minimális hardverkövetelményeknek azért megfelelő - PC-ken is felbukkanhat a frissítési ajánlat, amit elfogadva automatikusan felkerül a Windows 11 az adott gépre.

Mostantól több gépen bukkan majd fel a Windows 11-re frissítés lehetőségeMostantól több gépen bukkan majd fel a Windows 11-re frissítés lehetősége

A Microsoft azt mondja, hogy gépi tanulási algoritmusaival folyamatosan figyelni fogja a frissítések sorsát, és csak olyan hardver- és szoftverösszeállításokon fogja felkínálni a Windows 11 telepítését, amiken nem okoz kompatibilitási problémát az új rendszerre váltás. Akiknél nem jelenik meg az ajánlat, azok a Windows Update ablakban a frissítések keresésével tudják "megsürgetni" azt.

Ha valakinél ezek után sem jelenik meg a frissítési lehetőség, ott szinte biztos, hogy vagy a hardverkövetelmények teljesítésével van baj, vagy a Microsoft olyan problémát azonosított valamelyik hardver- vagy szoftverkomponensben, ami miatt egyelőre nem javasolt a frissítés az új rendszerre. Ilyenkor a külön letölthető telepítőből lehet megpróbálni felrakni a Windows 11-et, ami azonban magától értetődő okokból nem javasolt.