A Facebook mostanában hibát látszik halmozni hibára, amik közül a legújabb igen sok pénzébe kerülhet a hiszékenyebb embereknek. A közösségi oldal ugyanis úgy tűnik, hogy valódiként, illetve ellenőrzöttként jelölt meg egy hamis oldalt, ami azt állítja magáról, hogy Elon Musk hivatalos Facebook-lapja, miközben valójában csalók irányítják azt, és megpróbálnak bepalizni vele másokat.

A "facebook.com/ElonMuskoffici" cím alatt fellelhető és "Elon Musk" nevű oldalon ugyanis ott található a kék pipás jel, ami a Facebook magyarázata szerint azt jelenti, hogy a közösségi szájt "megerősítette, hogy ez a közszereplő hiteles profilja". Valójában azonban Musk nem, hogy maga nem rendelkezik saját oldallal a Facebook-on, de még cégei oldalait is törölte korábban.

A Facebook által valódiként megjelölt, valójában azonban csalók által fenntartott hamis Elon Musk oldal egy korábbi átverés megismétlésével próbálkozikA Facebook által valódiként megjelölt, valójában azonban csalók által fenntartott hamis Elon Musk oldal egy korábbi átverés megismétlésével próbálkozik

Ráadásul a hamis "hivatalos" Elon Musk oldalon jelenleg egy ahhoz hasonló átverésposzt olvasható, amivel tavaly már sikeresen bepaliztak pár hiszékeny rajongót és kriptofanatikust. Akkor ugyanis azt ígérték csalók Musk nevében, hogy akik küldenek neki Bitcoint, dupláját kapja vissza - és a most a hamis oldalon megjelent legfrisebb poszt is pontosan ezt ígéri, persze megint Musk nevében.

Jelenleg még kérdés, hogy a Facebook mennyi idő alatt fogja törölni a posztot és valószínűleg a profilt is, valamint, hogy addig hányan dőlnek be az átverésnek - részben vélhetően a Facebook hamis megbízhatósági jelölésének köszönhetően.