A Microsoft a napokban egy újabb verziót tett elérhetővé Windows 11 rendszeréből Insider programja felhasználói számára. A 22000.346 build-számú frissítés egy rakás, a rendszerben annak kiadása óta felfedezett hibát javít ki, valamint egy érdekes kozmetikai változtatást is tartalmaz.

Az új verzióban ugyanis, ha valamilyen okból lehal a gép, ezt már ismét egy kék hátterű képernyőn át tudatja a felhasználóval. Ez azért érdekes, mert a Windows 11 eredetileg fekete színű "Kék Halál" képernyővel érkezett, a mostan változtatással azonban ismét olyanná válik a hírhedt képernyő megjelenése, amilyen a korábbi Windows-ok esetében is volt.

A Windows 11 eredeti kiadásában a rendszer végzetes elszállása esetén egy fekete hátterű "Kék Halál" képernyőt dobott felA Windows 11 eredeti kiadásában a rendszer végzetes elszállása esetén egy fekete hátterű "Kék Halál" képernyőt dobott fel

Ezen kívül az új verzióban már nem villognak be az ikonok a tálcán ha a felhasználó az egérrel föléjük vándorol, és nem tűnnek el a programok piktogramjai sem a Start menüből, ha azok száma egy bizonyos mennyiséget meghalad. A Windows Aktiváción szintén javítottak, ami immár minden régióban helyes telefonszámot jelenít meg a rendszer ilyen módon történő aktiválásához, és több, a Hyper-V összeomlásához, valamint a beépített Linux lehalásához vezető bug is kigyomlálásra került a szoftverből.

A további javítások és fejlesztések listáját a Microsoft blogposztjában lehet áttekinteni. Az új, javított - és immár ismét valóban Kék Halállal rendelkező - Windows 11 verziót a rendszer hétköznapi felhasználói vélhetően a jövő hónapban kapják majd meg.