A Microsoft a hét elején soron kívül elérhetővé tett egy olyan új foltot Windows rendszereihez, ami a hasonló javítások legtöbbjétől eltérően nem egy újonnan felfedezett biztonsági rést zár le. Ehelyett a KB5010796 azokat a hibákat hárítja el, amiket a Redmond által még múlt kedden kiadott, szokásos havi foltcsomag idézett elő a rendszerek működésében.

Mint korábban megírtuk, a szóban forgó frissítés telepítését követően rengeteg felhasználó kezdett el panaszkodni a céges vagy más távoli gépekre VPN-en vagy RDP-n keresztül történő bejelentkezés során tapasztalt problémákra, valamint egyes Windows Server telepítések váratlan újraindulásaira. A most megjelent új folt állítólag végre elhárítja ezeket a problémákat - sőt, két további gondot is megoldanak.

Így a Microsoft szerint telepítését követően már nem okoz problémát a Windows kiszolgálókon ha LDAP-on keresztül egyszerre több Active Directory attribútum is módosításra került rajtuk, és a cég új Resilient File System (ReFS) fájlrendszerével formázott eltávolítható meghajtókat sem ismeri fel - tévesen - nyers (RAW) formátumúként bizonyos körülmények között a rendszer.

Ugyanakkor a vállalat megjegyzi, hogy a korábbi, a távoli asztal (RDP) kapcsolatok esetében, intelligenskártya-hitelesítés használata esetében jelentkező problémák továbbra is felléphetnek - azokat ugyanis nem hárítja el egyelőre az új folt sem.