Az erzsébetvárosi rendőrök azzal gyanúsítanak egy 39 éves budapesti informatikust, hogy az több mint 100 számítógépet lopott el munkahelyéről, egy felsőoktatási intézményből - tudatta csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) hivatkozva az MTI.

Ezek szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a férfi ellen, aki a feltételezés szerint 2021 szeptembere és 2022 februárja között több mint száz asztali számítógépet, valamint projektorokat lopott el egy erzsébetvárosi felsőoktatási intézményből.

Az iskolából február 21-én tettek feljelentést a rendőrségen, miután az informatikus e-mailt küldött a vezetőségnek, amit így kezdett: "Hatalmas bajt okoztam". A rendőrség szerint az üzenetben a férfi beismerte, hogy az elmúlt hónapokban eltulajdonította a kezelésére bízott számítógépeket. A mintegy ötvenmillió forint értékű hiányt korábban azért nem vették észre, mert a távoktatás miatt nem használták az informatikai eszközöket.

A férfit a rendőrök sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az ellopott eszközök közül - amelyek egy részét zálogházba adta - a rendőrök tizenegy projektort, nyolcvanegy asztali számítógépet, hat laptopot, egy hangsugárzót, tizenegy monitort, hatvan memóriát, illetve hatvanhét videókártyát foglaltak le.

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, a nyomozás további szakaszában szabadlábon védekezhet - áll a rendőrségi közleményben.