Az iPhone-felhasználók jobban teszik, ha a telefonjaikkal lőtt fotók és képek meglétét frissen ellenőrizik azok elkészülte után, amikor még talán pótolni lehet azokat, hogy ne csak sokkal később vegyék észre, hogy az addigra már biztosan pótolhatatlan anyagok esetleg nincsenek meg. A méregdrága almás mobiloknak ugyanis a jelek szerint nehézséget okoz néha ez is, ti. a fotók és képek eltárolása egy bug miatt.

Legalábbis ezt állítja az egyik népszerű iPhone-ra készült fotóalkalmazás fejlesztője, aki szerint a probléma, amit az almás telefonok operációs rendszerének egy bugja okozhatja, az övé mellett számos másik alkalmazást is sújt. Az inkriminált ún. daemon ugyanis a fotók elmentése közben összeomolhat, amely esetben a képek valójában nem kerülnek tárolásra a telefonokon - és ami még rosszabb, hogy erről gyakran a felhasználó semmilyen tájékoztatást, hibaüzenetet nem kap.

A program készítője ugyan most úgy módosította alkalmazását, hogy az a mentés után direkt ellenőrizze a fotók sikeres mentését, és jelezze a sikertelenséget, illetve ismételje meg a tárolási kísérletüket, amennyiben ez problémába ütközött, a hiba miatti adatvesztés más programok esetében továbbra is észrevétlen maradhat. A jelenség szerencsére állítólag viszonylag ritkán bukkan elő, kb. minden 10.000 fotó esetében egyszer, de akiknek éppen elveszik miatta egy esetleg rendkívül értékes fotója, azokat nyilván nem vígasztalja az, hogy másik 9.999 embernek viszont nem lett problémája belőle.

A hibáról egyébként állítólag már az Apple is tud, de azt, hogy mikorra tervezi azt kijavítani, a cég nem közölte információkat.