Az Nvidia a héten súlyos kibertámadás áldozatává vált, ami veszélybe sodorhatta akár egész üzletágait. Az elsősorban videókártyáiról ismert gyártó egyelőre szinte semmit nem hajlandó elárulni a támadásról, de sokan Oroszországot sejtik a háttérben, ami adatokat lophatott, ejthetett túszul, vagy akár szoftvereket is megfertőzhetett a cégnél.

Ennek oka az, hogy a támadásra akkor került sor, amikor az orosz kiberhadviselési részleg is támadásba lendült az ukrán invázió nyomán. Utóbbi miatt a NATO gyakorlatilag össze tagállama súlyos szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben, és utóbbi ezért dönthetett válaszcsapásként világszinten is fontos technológiai cégek, mint pl. az Nvidia megtámadása mellett.

A támadás következtében állítólag az Nvidia számos szolgáltatásában zavar lépett fel, ami nyilvánvalóan elsősorban a streaming és közösségi szolgáltatásokat jelentheti. Ugyanakkor egyes források szerint a cég levelezőszerverei sem működtek rendesen, ami arra utalhat, hogy a vállalat alapvető infrastruktúrájában sikerült károkat okozni a hackkel.

Az Nvidia maga egyelőre a támadás tényén kívül gyakorlatilag semmit sem ismert el, így nem tudni, hogy felhasználói vagy egyéb adatok is veszélybe kerültek -e annak során, illetve, hogy milyen hosszútávú hatásokkal kell számolni a hack nyomán a cég szolgáltatásaiban és termékeiben.