Bár az Nvidia általi visszahekkelésük kicsit letörhette azon hackerek büszkeségét, akik a múlt héten behatoltak a cég hálózatára, az incidensnek így is komoly következményei lehetek az átlagos vásárlók számára. Ugyanis ismét emelkedésnek indulhat a vállalat chipjein alapuló videókártyák ára, ha a bűnözők valóra válják azon fenyegetésüket, ami szerint megint alkalmassá teszik a szóban forgó adaptereket a kriptovaluták bányászatára.

Ezt az Nvidia-tól ellopott adatok, illetve forráskódok tehetik lehetővé számukra, amik birtokában lehet, hogy valóban könnyűszerrel ki lehet játszani a cég által egyébként a videókártyákba, illetve azok meghajtóiba korábban beépített ún. hash-limiter jellegű korlátozásokat. Ezek kifejezett célja az, hogy szándékosan lerontsák az adapterek maximális teljesítményét ha kriptovalutákat próbálnak meg bányászni velük - kiiktatásukkal azonban ismét vonzóvá válhatnak a kártyák a kriptobányászok számára is.

A korábban az Nvidia által bekorlátozott videókártyák ismét alkalmassá válhatnak a kriptobányászatraA korábban az Nvidia által bekorlátozott videókártyák ismét alkalmassá válhatnak a kriptobányászatra

Amennyiben ez valóban megtörténik, úgy borítékolható az adapterek az utóbbi hónapokban egyébként végre csökkenésnek indult árának újbóli emelkedésbe átcsapása.