Az Ubuntu Linux hamarosan kiadásra következő verziójában a rendszer funkcióit érintő fejlesztések mellett egy látványosabb újdonságokkal fog érkezni. Az Ubuntu 22.04 ugyanis egy, a korábbiaktól eltérő logóval, illetve indítási animációval rendelkezik majd - közölte a kiadó Canonical egy friss blogposztjában.

A "barátok köre" nevet viselő piktogram nem fog teljesen eltérni a korábbiakból, mert annak alapstruktúráját megőrzi továbbra is. Ugyanakkor egyszerűbbé fog válni: a korábbiaknál kevesebb színnel, és az elemeket szorosabb egységbe foglalva jelenik majd meg.

Az Ubuntu új logójaAz Ubuntu új logója

Ezen kívül a logóban mostantól ez a kép nem csak amolyan dekoráció szerepét fogja szolgálni, hanem hangsúlyosabb szerepet fog betölteni az "Ubuntu" felirat mellett, és olyan helyeken is felbukkan majd, ahol eddig csak a disztribúció neve szerepelt.

A Ubuntu 22.04 a tervek szerint április 21-étől válik majd lehetővé végleges változatban a hétköznapi felhasználók számára is, így utóbbiak ekkortól találkozhatnak majd a megújult formával.